Svart mann i rullestol..

Dette er gamle sjokkerende nyheter fra forrige uke og er nok derfor ikke like sjokkerende lengre. Men tilstrekkelig sjokkerende var de dog likevel. I dobbel forstand. Jeg trodde at siste gang jeg så overskriften SVART MANN i en riksdekkende avis var på 90-tallet en gang. Men neimen, her dukker den opp en helt vanlig høstdag i 2015. De fleste så den sikkert, øverst på både VG og Dagbladet. En svart mann i rullestol hadde blitt skutt fordi han ikke adlød politiets ordre om å vise hendene. Tragisk. Det er en kjensgjerning at amerikanske politi sliter med både rasisme og traumebefengte skytelystne testosteronbomber blant sine ansatte. Denne gangen ble jeg derfor mer sjokkert over norske aviser. 

I ganske lang tid har det vært ute å omtale menneskers opprinnelse med hudfarge. Vi sier ikke "en gul mann", vi sier kineser. Det er helt ute å si neger! Vi bruker heller ikke svart, brun eller farget, vi sier sørafrikansk opprinnelse. Dette for å vise at mennesker er fullstendig likestilte uansett rase, og for å kvitte seg med tidligere rasismebegreper som tilhørte svart og hvit inndeling. 

Derfor er det nærliggende å undre seg over hva slags rasisme VG nå ville ha tak i? Var det ikke ynkelig nok at en mann i rullestol ble skutt? Ble det mer ynkelig at mannen i rullestol var svart? Det er jo dette som ER rasisme.

Se på denne:

Svart mann overfalte og voldtok kvinne i bakgate.. FEIL! Rasisme! Er ikke akseptabel å skrive i riksdekkende avis. 

Svart mann skutt av politi..  Ok. 

???

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits