Det fantastiske fremmedfrykt

Visste du at enkelte ord og begreper har ekstremt stor makt? Det kan få folk til å måtte holde kjeft på et sekund. 

Fremmedfrykt og fremmedfiendtlighet er et slikt et. Det er et vel anvendt begrep for å avfeie enhver mening og argumentasjon. Skeptisk? Neida, det er fremmedfrykt! Du kan enkelt stoppe enhver saklig diskusjon med å rope "FREMMEDFIENDTLIG" og den fornærmede må lute ryggen og labbe flau ut av diskusjonen. Rasisme funker på samme måte. Ingen kan forsvare seg etter at de er blitt stemplet og beskyldt for rasisme. Som kvinne benytter jeg meg ofte av ordet kvinnediskriminering. Dvs at om noen retter kritiske spørsmål ved noe rundt mine avgjørelser i jobbsammenheng, kan jeg rette et anklagende spørsmål rundt kvinnediskriminering tilbake, og saken er løst. Takket være menneskelig sympati er vi svake i samfunnet i en ganske grei posisjon sånn sett. 

Derfor, i enhver situasjon let alltid etter et slikt stemplende begrep. I det øyeblikket mistanken rettes, er den mistenkte skyldig. 

Et tenkt eksempel: En mørkhudet (1) og en hvit (2) står og krangler så busta fyker. MED tilskuere. Nr. 1 roper "du er rasist"! Har nr. 2 en mulighet til å forsvare seg og ro seg ut av dette? Nei, sorry, ingen utvei, han ER rasist. 

Husk derfor alltid, og bruk begrepene for det de er verdt; Rasisme, fremmedfrykt, homofob, kvinnediskriminerende, og du vinner enhver diskusjon. 

2 kommentarer

karidansen

28.10.2015 kl.10:33

Her retter du søkelyset mot noe vesentlig.......Selvfølgelig er det mange typer adferd som KAN stemples som rasistisk, men det begynner å bli slik at man knapt kan uttrykke skepsis( f. eks i forhold til innvandring) før man får høre at man er fremmedfiendtlig. Ja, selvfølgelig kan vi kvinner "utnytte" begrepet "Kvinnediskriminerende" - men i mange sammenhenger er det fortsatt slik at menn blir dominerende. Jeg har hatt en "Mannsrolle" i landbruket i mange år, og jeg har virkelig fått kjenne på det.
karidansen: Ja, jeg føler på at vi har bekket over til overmedlidenhet og dumskap i slike sitater. Og at man hverken er fremmedfiendtlig eller rasistisk om en retter et kritisk spørsmål. "Utblåsningen" stammer fra en kommentar hos Saksynt, som er raus med slik stempling av kritiske røster.

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits