Kroppspresset er tidenes største bløff


Ved siden av litt amerikans valgkamp, sport og kongefødsler, lever temaet kroppspress i beste velgående i media. Det skrives om det, det klages og fokuseres, vi vil skal bekjempe kroppspresset! 

"Vi har kommet så langt at kroppspresset oppleves stort og voldsomt". "Kroppspresset er enormt!" "Det har nesten blitt en form for sosial norm at man skal være like dedikert med trening, som jobb, og studier." 

"Har du ikke den perfekte kroppen er du ikke bra nok!" Jaha ja, hvem sier det??
 

I dagbladet har temaet kroppspress tydeligvis fått sin egen kategori. 

 Media omtaler kroppspress og treningsøvelser om hverandre..

Men hva er egentlig kroppspress? Noen ganger kan det være ganske nyttig og tenke seg om, faktisk. Jeg har enda til gode å lese en overskrift som sier; "Slik skal du se ut!" Eller; "Er du ikke veltrent og slank, er du uut!". Jeg har enda også til gode å høre at noen sier noe slikt. Så hva er det egentlig som utøver et slikt press? Hva kommer det av? Hvem presser? 

Mange sier media er den store syndebukken. Ved å publisere bilder av slanke, veltrente og pene mennesker, sier de med det samme at slik må ALLE se ut? 

Nei! Intet bilde eller overskrift sier at du også må se slik ut. Men dú selv gjør det. 

Det hører til menneskets psykologi å sammenligne seg med andre. Også å skylde på andre. Det er også slik dette underlige begrepet "kroppspress" har oppstått. Om en person føler seg tykk av å se en tynn person, er det da den tynne personen som har en feil? Er det press, at den tykke skulle ønske at han var tynn? 

Og er det virkelig press det at det er de sjeldent pene menneskene som blir benyttet som modeller, reklame og insiprasjon for oss andre? Hvor i all verden har vi fått det fra??

Om noen har lagt sin flid i å se ut som et ukeblad og spaserer rundt slik på gata, er det likevel ingenting som tilsier at dette skal utøve et press til andre. Men det er sikkert mange som tenker; "enn om jeg kunne sett ut som henne." Og således føler en lengsel, et press, etter tid til å trene, brune huden, fikse nesa, blåse opp leppene, lime på øyenvipper, matche klær, holde pusten i et korsett.. 

Men hold på tanken; dette er kun egne tanker og følelser! 

Vi må tåle å se slanke, veltrente kropper både i avisene og på gata, uten å føle at vi også burde se ut som dem. Den eneste måten å få bukt med dette kroppspresset er å bygge opp vår selvfølelse tilstrekkelig til å takle å se mennesker som er penere enn oss selv. Det er deres valg å fokusere på utseende. Noen har det som yrke. Innse det, og lev med det! Heller enn å forsøke å fjerne de vakre menneskene fra vårt synsfelt. Det er en snever tankegang! 

KROPPSPRESSET FINNES IKKE! "Kroppspresset" eksisterer ikke andre steder enn inni individets eget hode og er kun en basert på grunnleggende følelser som sjalusi og ambisjoner. 

 

Én kommentar

foreignerat50

04.03.2016 kl.17:02

så bra skrevet!

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits