Litt høysensitiv kanskje?

Hvor fantastisk er det ikke å kunne takke nei til kjedelige forespørsler, eller beklage ens frafall med en diagnose? 

I dette århundre er vi faktisk så priviligerte at vi kan det. Det er f.eks egne diagnoser for ryggsmerter. Det finnes antagelig ingen mann over 50 år som ikke kjenner at det knirker i ryggen, men nå er altså muligheten der for å få et navn på det. Bare bruk jødeprinsippet hos fastlegen. Tre avvisninger minst, men så er diagnosen der. Men du er kanskje ikke heldig nok til å få en avansert diagnose for vondtet i ryggen. Det kan hende legen bare kaller det Lumbago. Et kult navn, men det betyr bare ryggsmerter. Og det visste du kanskje fra før at du hadde? 

Passerer du 40 og kjenner at tarmen ikke virker like bra som da du var 18, er det antagelig en eller annen intoleranse. Antagelig hvete. Men matintoleranse høres bedre ut enn gassproblemer. Som har vært et ganske så vanlig problem hos mange. Eller kanskje litt dårlig psykisk form. For begrepet dårlig humør er ut. Er du sur i dag? Nei, men jeg er i litt dårlig psykisk form i dag.

Et kropp som begynner å degenerere, som alle kropper faktisk gjør, umerkbart fra 20-årsalderen med tydelig merkbart fra 40-årsalderen, skaper smerte for den uheldige eier denne av kroppen. Det er ikke mulig å passere 50 år uten å ha smerter. Kanskje noen er mer heldige, men stivhet, stølhet, leddsmerter og morgenstivhet hører med aldringen. Vi må derfor bare akseptere at det er normalt. Fibromyalgi er en diagnosen som dekker det å ha smerter overalt.  

Nå har einstøingene også fått en diagnose. Vi, her må jeg også inkludere fruen selv, som trives i eget selskap, som blir lei av mye folk og styr rundt seg og liker avbrekk i rolige omgivelser, har også fått et kult begrep; høysensitive. 

Jeg bruker det selvfølgelig for alt det er verdt; "Sorry at jeg ikke kan være med på det familieselskapet, høysensitiviteten vet du. Så jeg må nok ta en alenehelg på hytta".  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits