KUNST!

Fanstastisk! 

Det er lenge siden sist jeg har sett noen pirke litt i "keiserens nye klær", som en gjerne kan benevne abstrakt millionkunst som. 

Etter fruens årevise diskusjon og forsøk å apperellere til vett og forstand i diskusjon rundt temaet kunst, har endelig en sann og ekte kunstner stått frem;  Provosert av abstrakt millionkunst begynte politimannen å male selv. 

Han innrømmer å ha brukt fra 4 til 15 minutter på hvert prosjekt, eller som det kalles; installasjon, og utstillingen heter; "De aller flerste er enig med meg." 

Han spiller på det at han, som en middelaldrende politimann, helt uten kunstnerisk innsikt eller kunnskap, også kan lage kunst. Noe som blir bevisst ved at folk faktisk strømmer til for å se på kunsten. Han tar et oppgjør med overprisingen på tull, og beviser tullet ved å lage det selv. 

Kunst er tull! Men samtidig veldig interessant. Kunst lever blant mennesker på grunn av ytterpunktene av det simpleste, og av det mest intrikate av menneskeartens natur. Det kompliserte; vår abstrakte tankegang. Det som skiller oss fra dyr, ved at vi faktisk kan uttrykke følelser via tegninger, bilder, skulpturer etc. Og at disse følelsene kan tas opp av en mottaker som tolker og forstår senders budskap av følelser. Dyr har ikke denne evnen. De lager ikke et bilde for å uttrykke at de føler smerte og elendighet. Således spiller kunst på noe av vår arts intelligente overlegenhet. 

På den andre siden er kunst simpelt. Kunst lever på den enkleste mekanismer fra dyreverden; flokksyndromet. Vi liker det de andre liker. 
"Flokken" bestemmer hva som er vakkert, kult og attraktivt. Derfor kan en blikkboks prises til flere titusener av et menneske som har oppnådd popularitet hos andre mennesker. Renomé - et komplisert og over-dyrisk begrep, men som næres av det simpleste i oss dyr. 

Og så lenge kunst i seg selv går for å være noe som hovedsakelig intelligente mennesker lager, og som intelligente mennesker forstår... Samtidig som det må til en solid økonomi for å kjøpe seg noe kunst overpriset tull, for å vise andre mennesker at man både har god økonomi og kunstnerisk intelligens, vil kunsten leve videre. Mennesker vil alltid ha behov for å vise at de er litt sterkere, litt bedre enn andre mennesker. Å kjøpe kunst, eller kostbart tull, er en måte å vise det på. 

Kunst er ikke annet enn human expression, priset av det simpleste ved menneskeartens natur. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits