Drømmen om et ordensmenneske

Jeg har en fantasi. En stadig tilbakevendende drøm. Meg selv som et ajoure-ordensmenneske. 

Jeg fantaserer om å strekke på nybarterte legger mens jeg halvveis ligger på sofaen. På en særdeles ubehagelig måte hvor kun tåspissen berører gulvet og ryggen svaier vondt helt uten støtte, men hvor skjørte faller til sides, blotter en tydelig leggmuskelen og gubben tenker at jeg er uimotståelig. Mens jeg leser et magasin og drikker en kopp te. Alt dette i et skinnende rent og superstilig hus. 

I dag har jeg vasket hele dagen! Kjøkken, stue, spisskammer, trapp, gang, kjøkken enda en gang.. Jeg vasket til åreknutene tøt på disse leggene som egentlig skulle være så uimotståelige. Nå er de innpakket i beige støttestrømper og fremstår heller noe imotståelig. 

Hvordan klarer disse menneskene å ha det så strøkent alltid? 

Jeg tror det finnes tre typer mennesker; 1) de som liker å ha det ryddig og er ryddige personer. 2) de som driter i rot og er uryddige personer. 3) de som er uryddige personer men som liker å ha det ryddig.

Gruppe 1 og 2 har det rimelig greit. De får det til som de vil ha det. Gruppe 3 derimot, som meg, har et problem.

Selv tror jeg disse vidundermenneskene bare har fått en medfødt gave. Ordenssansen. Denne som får dem til å småpusle i huset jevnt over dagen. Som tørker av spisebordet hver eneste dag, retter på duker og setter på plass kopper etter hvert bruk. Jeg kunne godt tenke meg på bli et slikt menneske. Vet bare ikke hvordan det gjøres?Se, jeg får ikke engang til å sette inn et bilde riktig vei..
 

 

Én kommentar

lisarorvik

10.07.2016 kl.23:38

Så morsomt innlegg :) (Har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits