Bare mager i det offentlige rom

Debatten om kroppspresset fikk en liten oppsving igjen etter at eminente blogger stolt viste frem nyfødtkroppen sin, igjen. Noen mener at hun har all grunn til å være stolt og heier på. Andre spør om det er nødvendig å blafre med dette skrytet. Likedan som om rike mennesker hadde tatt bilde av pengene sine. Noen blir provoserte over å må se en skrinn kropp, som gjør at de selv føler seg tykk. 

Kropper i media engasjerer mennesker, det er i alle fall sikkert. 

Men har vi glemt å tenke på det mest normale? Hva i alle dager gjør hun i underspretten i riksdekkende media?

Min første tanke var en smule flau; "Ånei, hun har glemt å kle på seg før tok selfie". Ammetåka kanskje..

For er det ikke mest naturlig å være påkledd når man går ut i det offentlige rom? Hvem føler det naturlig å gå ta handleturen på nærbutikken i undertøyet? Er det en måte å unngå tidsklemma? Hoppe over å kle på seg før går på jobb?

Det ser ikke ut til at all denne nakenheten i media er til gagn for noe som helst. Unge mennesker blir usikre på seg selv og gamle mennesker blir påminnet skuffelsen over at kroppen aldri igjen vil bli som da den var ung. Eneste hensikten må da være å normalisere påklednings-glemskhet? "Du er ikke alene, også unge mennesker glemmer å kle på seg". Regner med demensforbundet er takknemlig for det. Å glemme å kle på seg før går ut er også noe slagrammede kan bli lidende av i etterkant av et slag; neglekt. De glemmer den ene halvsiden av kroppen. De kan da f.eks glemme å gre håret på ene siden, og glemme å kle på seg på den siden av kroppen. Verden er nå rammet av uforståelig hel-sidig neglekt, som forskerne enda ikke har funnet forklaring i. Kanskje et mystisk virus på en hjernenerve?

I stedet for å synse, diskutere og mene noe om disse kroppene som dukker opp i media, burde vi kanskje vennlig og diskret gjøre dem oppmerksom på at de står der i bare undertøyet?

 

4 kommentarer

karidansen

11.10.2016 kl.17:00

Måtte jo le litt nå. Jeg ser heller ikke nødvendigheten eller poenget av å stå i undertøyet og knipse bilder av barselkroppen og legge disse ut på sosiale medier. Jeg har sjøl vist fram en bikinitopp, men da med et skjerf knyttet rundt livet. Hensikten med DET innlegget var ikke først og fremst å "kroppe meg", men det var en del av et humoristisk innlegg om bikinier for godt voksne damer. :)
karidansen: Helt enig :) Og bikini er jo en mer publikumsnormal bekledning enn undertøyet. Vil jeg ikke gå med det på stranda, vil jeg heller ikke avbildes i det. Det er min enkle regel :)

kjerringtanker

11.10.2016 kl.19:21

He he vel ingen skal få se meg I undertøyet på sosiale medier, selv om jeg har hele 5 barnefødsler bak meg...
kjerringtanker: Jeg tenker akkurat samme, selv om jeg bare har to :)

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits