Ekte mager


I dag viste VG mote frem et bilde av et bunglete og ripete mageskinn. I reportasjen står det at magens eier har bestemt å blotte den som et opprør mot hvordan en mage skal se ut.

Jeg vet ikke hvilket oppslagsverk hun har benyttet for å lese seg opp til hvordan en mage skal se ut. Jeg fant ingenting i det store norske leksikon. Ved søk på Wikipedia fikk jeg bare opp magesekk. Den skal åpenbart se sånn ut:Men selve skinnet, hvordan magen skal se ut på utsiden, det lyktes jeg ikke å finne. Derfor vet jeg fortsatt ikke hvordan det hevdes at en mage SKAL se ut.

Min egen erfaring er nemlig at mager ser temmelig forskjellige ut. Dog det er noe kaldt der jeg er ifra, har jeg opplevd å være på badestrand. I svømmehall også! Jeg tenkte aldri over at noen har feil mage..??

Jeg kan skue mager som ser ganske brukte ut. Men feil mager har jeg enda til gode å se.

Et annet begrep som blir benyttet er ekte mager. Ved søk i nevnte oppslagsverk om ekte mage, fikk jeg opp "okser"? ! Hvor det videre opplyses at "okser regnes som være en ekte drøvtygger og har en firedelt mage, inkludert vomma". Jeg regner med å dette ikke gjelder mennesker. Om så, ville jeg fått forståelse over at mange må ty til det steg å blotte magen i opprør, da de urettmessig opplever å ha en feil mage. 

Magens innehaver i denne reportasjen hevder å ha en ekte mage.

En ekte mage ser altså slik ut:

bildekopi fra vg mote
 

Og her må da være et eksempel på en uekte mage:


 

Så har man lært noe i dag også! 

Jeg håper det snart står står frem noen og viser oss hvordan ekte tenner skal se ut. Om ikke må jeg kanskje selv hive meg inn i denne debatten.

 

Én kommentar

Trine

20.10.2016 kl.22:43

Haha!

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits