Norske mennesker bruker ikke doping!

Jeg ble også forferdet over nyheten om at Therese Johaug var tatt i dopingkontroll. Men den største forferdelsen er over flertallets naivitet. Det hersker en skråsikkerhet over feiltagelsen i denne dopingfellelsen. Jeg lurer på hvordan folk flest kan være så sikre på at Johaug ikke har benyttet steroider i kampen om størst muskler og største ytelse i skisporet. Kjenner de henne, alle som er så sikre?

Eller er det bare det at "norske mennesker jukser ikke"? Eller, "norske idrettsutøvere bruker ikke doping"? At det bare er sånn det er, uansett?

En vanlig samtale for tiden, på pauserommet, over kaffemaskina etc foregår ca som denne: 

-Helt forferdelig dette med Johaug! Enn å bli dopingfelt kun for å ha benyttet en leppesalve. 
-Jau, men hun måtte jo ha sett den røde trekanten med ordet DOPING i på pakken...

Nei, for hun stolte jo helt og holdent på landslaglegen som gav henne pakken. 
-Jau, men han måtte jo ha sett den røde trekanten med DOPING på pakken. 

Nei, han gjorde jo ikke det da. Og derfor har han gått av. Det vil si at han innrømmer sin egen skyld i å ha ødelagt Johaugs karriere. Dessuten kan man ikke oppnå muskeleffekt av dosene i en leppesalve.

Mange slike samtaler slutter der. Men noen ganger kjenner jeg at all verdens dumskap manifester seg et øyeblikk i vesenet jeg har stående fremfor meg. Makan! Samtidig tenker jeg at mennesket har en fantastisk evne til å tro på det det vil tro på. 

Hvis samtalen fortsetter blir den som denne:
- Enn hvis, da altså bare ENN HVIS, det var slik at også norske utøvere dopet seg. Hva ville de da selvfølgelig måtte gjort for å dekke seg? 

- ??

- Om også det norske landslaget driver systematisk doping, må de selvfølgelig alltid hatt en eller annen årsak for hånden i tilfelle avsløring. Det er bare fantasien som setter grenser; utslett på rumpen, hemorider, allergier, diverse sår.. Noe som forklarer at det kan være spor av steroider i blodet. En muskelfremmende injeksjon er målbare i blodet kun dager etter injeksjon. Dvs at det er mulig å bole seg og samtidig teste rent etter 14 dager. Men de økte muskelfibrene som ble dannet er varige. Selvfølgelig vil en systematisk doping være i samråd med landslaglegen, som selvfølgelig går av etter at "feilen hans" er innrømmet. Han har tjent så godt at vil ikke trenge å jobbe mer i sitt liv uansett.  Det verste for en toppidrettsutøver som blir dopingfelt, er ikke utestengelsen, men rett og slett å bli tatt i juks og skuffe alle sine tilhengere. Derfor vil enhver som driver doping, alltid ha en forklaringsplan. 

- Nehei, det tror jeg ikke. 

Nei, selvfølgelig ikke :) Jeg for min del tror ingenting, men naiv gidder jeg ikke å være! 

 


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aasta - Verden sett i grånyanser

Aasta - Verden sett i grånyanser

81, Verdal

Filosofifaxen. Urbanisert bygdefrue med aldersomregning. Engasjert og høymælt alterego, stadig funderende over livets rariteter. Ser fordeler i det meste og har et trent øye for uviktige detaljer. Liker prosecco, evolusjonspsykologi og verbifisering av ord. Sofafilosof med iver etter forskning.

Kategorier

Arkiv

hits